Трубчасті радіатори Zehnder Charleston

Трубчасті радіатори Zehnder Charleston

Трохи історії, або все почалося з мотоциклів

Засновники фірми — брати Роберт і Вальтер Цендери – починали свою справу з конструювання мотоциклів. У 20-ті роки XX століття їх мотопродукція мала великий попит, але загальноєвропейська фінансова криза змусила шукати інші сфери прикладання інженерної думки.

Рішення прийшло несподівано. Брати дізналися про високий попит на батареї опалення, де головним секретом виробництва було чавунне лиття. Не володіючи технологією роботи з чавуном, вони знайшли оригінальне розв'язання проблеми. Взявши за основу конструкцію охолоджувальної системи мотоцикла, вони замінили холодоагент на теплоносій. Брати завбачливо запатентували свій винахід, і в 1930-му році світу був явлений перший сталевий трубчастий радіатор опалення.

Перші радіатори Zehnder

Перші радіатори Zehnder

З того пам'ятного моменту минуло вже не одне десятиліття. Терміни патентів давно закінчилися, а багато виробників прагнуть повторити успіх знаменитої марки. Але і до цього дня саме радіатори Zehnder є тим золотим стандартом, еталоном якості та стилю, з яким безрезультатно намагаються себе порівнювати інші бренди.

Основні характеристики

Сталеві трубчасті радіатори Zehnder Charleston – вироби найвищої якості. Рідко яка марка може довести надійну експлуатацію своїх приладів не просто роками, а кількома десятиліттями безвідмовної роботи!

Батареї являють собою конструкцію з труб круглого перетину з діаметром у 2,5 см. Товщина сталевого листа складає 1,25 мм і збільшується в зоні округлої головки по краях кожної секції. Для з'єднання деталей застосовується тільки високотехнологічне лазерне зварювання. Як результат — шви абсолютно непомітні, а сама батарея здатна витримати і робочий тиск в 10-12 бар, і набагато більш потужний гідроудар.

Саме конструктивна здатність витримувати екстремальний натиск теплоносія робить продукцію Zehnder придатною для систем центрального опалення в багатоквартирних міських висотках.

Найважливішою особливістю батарей Zehnder Charleston є дивовижна легкість їх монтажу і практично необмежений вибір конфігурацій і розмірів кінцевого виробу. Щоб усвідомити кількість варіантів, оцініть те, наскільки може варіюватися довжина (від 5 см до 3 м), висота (від 19 см до 3 м) і глибина (від 2 до 6 рядів колонок) моделі. А серед тридцяти шести (!!!) варіантів підключень ви точно знайдете той, що вам потрібен.

Радіатор Zehnder Charleston

Радіатор Zehnder Charleston

Радіатор Zehnder Charleston

Радіатор Zehnder Charleston

Радіатор Zehnder Charleston

Радіатор Zehnder Charleston

Колись давно брати Цендер віддали перевагу не крихкому та важкому чавуну, а міцній і податливій сталі. Тоді, майже століття тому, вони навіть не припускали, якою конкурентною перевагою це виявиться. Тепер же використання сталі робить можливим створення батарей з дуже різною геометрією (кутові, радіусні), а легкість конструкції – як підлоговий, так і настінний монтаж (в тому числі й на гіпсокартонні перегородки).

Відзначаючи у 2020 році 90-річний ювілей своїх трубчастих радіаторів, марка доповнила їх назва словом «Charleston». Чарльстон, енергійний, яскравий танець початку XX століття, був популярним в Європі й Америці в 30-х роках минулого століття. З'явившись в один час, і радіатори Zehnder, і ця музика тепер вважаються класикою.